fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Сдружение „Ре-Акт”

За нас

Сдружение „Ре-Акт” бе учредено в началото на 2010 г. от група млади приятели – Майя, Любен, Боби, Богдан, Петър и Митко, повечето от които завършили висшето си образование в университети в Западна Европа и завърнали се в България с желанието да допринесат с разностранните си умения и опит за промяната на социалната среда и мислене в България.

През 2012 към „Ре-Акт” се присъединиха Габи, Юлия, Еми и Милен, а през 2013 и Павлин. В тяхно лице Сдружението намери много нови свежи идеи, както и огромна оперативна помощ при изпълнение на проектите.

Социална кауза:

Искаме да включим 4 момчета от Възпитателно училище - интернат "Ангел Узунов", гр. Ракитово. Училището работи с момчета между 14 и 18 годишна възраст с противообществени прояви (леки престъпления на непълнолетни), повечето от които лишени са от подкрепяща среда, вкл. семейна (поради бедност, отсъствие на родители, престъпност) и са в риск от социално изключване. Момчетата, които ще правят кафе и горещи напитки, за което са обучение в рамките на професионален уъркшоп за Бариста. Те, също така, ще представят и продават продукти (свещи, коледни украшения, декупаж), които са направени от съучениците им.

Кампании:

Прибори и Чаши за младежите наши Сдружение Ре-Акт реализира дарителска кампания под надслов – „Прибори и чаши за младежите наши“. Инициативата е свързана със стартирането на професионален кръжок „Бариста“ във ВУИ „Ангел Узунов“ гр. Ракитово, в който момчетата от интерната се обучиха в една от най-търсените професии в моменета. За целта те имат нужда от подходящи съдове, в които майсторски да приготвят горещи напитки, затова всеки желаещ може да се включи като дари чаши за кафе, без ограничение в количестовто и формите им. Наред с чашите, приемаме и комплекти с прибори за хранене, които биха влязли в чудесна ежедневна употреба на момчетата, тъй като в училището те не са достатъчно за всички.

Контакти

За повече информация или за да направите дарение посетете:

www.re-act.bg
Facebook
Twitter
абонамент за Ре-Акт новини

ФОТО ГАЛЕРИЯ