fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Фондация „Светът на Мария“

За нас

„Светът на Мария“ е фондация, учредена в обществена полза през февруари 2012 г. в град София от семейството на Мария – млада жена с интелектуално затруднение. Ние вярваме, че всеки човек е ценен ресурс на общността и заслужава шанса да развие своя потенциал и да живее с надежда за бъдещето. Хората с увреждания трябва да бъдат свободни и равни с всички останали – свободни да правят своя избор и равни в предоставените възможности да го осъществяват.

Един от основните принципи на работа, който следваме, е „Образоваме се и образоваме“. Именно за това с част от сумата, която ще изкараме по време на Коледния базар, ще направим обучения на деца и младежи от домове и защитени жилища. В тези обучения ще развием уменията на младежите да готвят, да планират пазаруването за седмицата си, да избират качествена и достъпна храна и да се грижат за тялото и духа си чрез храната, която консумират.

Мисията на фондация „Светът на Мария“ е да подобри качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства, както и да подпомага личностната им реализация чрез осигуряване на достъп до качествени услуги, развиващо обучение и подходяща трудова заетост.

Фондацията предоставя социалната услуга Дневен център за обучение в трудови умения за хора с интелектуални затруднения. Сред основните трудови дейности са производството на ръчни сапуни, арт дейности, дейности, свързани с приготвянето на храна и обслужване. Към Дневния център функционира първото в София Защитено кафене, в което работят обучените в трудови умения клиенти на центъра. Със своята спокойна атмосфера, приготвена на място храна и първокласно обслужване този тип социално предприятие обогатява социалния опит както на своите клиенти, така и на външните посетители. Като допълнителна дейност кафенето осигурява кетъринг за различни поводи и събития.

В рамките на „Немски Коледен Базар 2016“ младите хора с интелектуални затруднения от Дневен център „Светове“ ще представят колекция от ръчно изработени коледни сувенири и глицеринови сапуни.

Контакти

За повече информация или за да направите дарение посетете:

www.mariasworld.org

ФОТО ГАЛЕРИЯ