fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

„ХЕМУС“ООД и Фондация „Градивност“

За нас

Целите и на двете организации са развитие и обогатяване на културния живот, социалната и образователната дейност в района на западните Родопи както и запазване на обичаите и традициите на населението в района; Цели се сплотяване на българският дух и култура; ХЕМУС ООД разработва, организара изработката и предлага само местни произведения и занаятчийски продукти с цел да създаде поминък на хората основно представители на маргинализирани общности и да запази уменията за създаване на занаятчийски продукти.

Килимите на ХЕМУС ООД, Велинград не могат да бъдат намерени в масовото производство.

Дизайнерският килим може да е доминиращ център на пространството, въплътил най-необичайни творчески фантазии или да бъде в хармония с другите елементи на интериора, като по този начин допълва и подчертава цялостния облик и енергия на помещението. Хемус ООД участва в проектни дейности, с които се цели предаване на местни занаяти и обучерния за придобиване на професионални умения. На 26-ти ноември 2014 година, в Общинския културен институт „Музей за история на София” под патронажа на Президента на Република България - г-н Росен Плевнелиев, българският производител на ръчно изработени килими „Хемус” ООД представи изложба от 15 текстилни композиции, изработени от тъкачки, обучавани в тънкостите на тъкаческото изкуство, по авторски произведения на художника Робърт Баръмов от колекцията му „Балкански приказен реализъм“.

Тъкачките, изработили текстилните експозиции, бяха част от проект за обучение на жени в неравностойно положение за придобиване на тъкачески умения, осъществен с финансовата подкрепа на фондация „Тръст за социална алтернатива”.

Контакти

За повече информация или за да направите дарение посетете:

www.hemus-bg.com

ФОТО ГАЛЕРИЯ